Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wczoraj miałam pyszną zupkę z kapusty słodkiej oraz buraczków które robiłam na zimę w słoiki, chcecie przepis ?więc zapraszam pod podanym linkiem
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 416
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1794
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 358
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 416
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1794
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 358
Składniki
Do garnka wlać dwa litry wody dodać porcje oraz przyprawę, włoszczyznę i marchew pokrojoną dowolnie. Gotować na wolnym ogniu do miękkości mięsa, jak mięso jest już miękkie dodać ziemniaki i także wraz z nim gotować do miękkości
Gdy ziemniaki są już miękkie dodać poszatkowaną kapustę, ziela angielskie oraz liście laurowe, wyjąć z wywaru porcje rosołową i z ostygniętej oddzielić mięso od kości. Dodać oczyszczone mięso do gotującej się całości
Jak już kapusta jest miękka wtedy dodać buraczki i chwilę pogotować do czasu rozprowadzenia śmietany z cukrem i gorącym wywarem od zupy, wlać śmietanę lekko zagotować i na koniec dodać pieprz oraz pokrojoną natkę pietruszki i kopru
Zupę można podawać z ugotowanym na twardo jajkiem lub sadzonym