Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wczoraj miałam pyszną zupkę z kapusty słodkiej oraz buraczków które robiłam na zimę w słoiki, chcecie przepis ?więc zapraszam pod podanym linkiem
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10310
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5940
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5297
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12753
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4514
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10310
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5940
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5297
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12753
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4514
Składniki
Do garnka wlać dwa litry wody dodać porcje oraz przyprawę, włoszczyznę i marchew pokrojoną dowolnie. Gotować na wolnym ogniu do miękkości mięsa, jak mięso jest już miękkie dodać ziemniaki i także wraz z nim gotować do miękkości
Gdy ziemniaki są już miękkie dodać poszatkowaną kapustę, ziela angielskie oraz liście laurowe, wyjąć z wywaru porcje rosołową i z ostygniętej oddzielić mięso od kości. Dodać oczyszczone mięso do gotującej się całości
Jak już kapusta jest miękka wtedy dodać buraczki i chwilę pogotować do czasu rozprowadzenia śmietany z cukrem i gorącym wywarem od zupy, wlać śmietanę lekko zagotować i na koniec dodać pieprz oraz pokrojoną natkę pietruszki i kopru
Zupę można podawać z ugotowanym na twardo jajkiem lub sadzonym