Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wczoraj miałam pyszną zupkę z kapusty słodkiej oraz buraczków które robiłam na zimę w słoiki, chcecie przepis ?więc zapraszam pod podanym linkiem
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 652
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1388
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25771
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 652
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1388
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25771
Składniki
Do garnka wlać dwa litry wody dodać porcje oraz przyprawę, włoszczyznę i marchew pokrojoną dowolnie. Gotować na wolnym ogniu do miękkości mięsa, jak mięso jest już miękkie dodać ziemniaki i także wraz z nim gotować do miękkości
Gdy ziemniaki są już miękkie dodać poszatkowaną kapustę, ziela angielskie oraz liście laurowe, wyjąć z wywaru porcje rosołową i z ostygniętej oddzielić mięso od kości. Dodać oczyszczone mięso do gotującej się całości
Jak już kapusta jest miękka wtedy dodać buraczki i chwilę pogotować do czasu rozprowadzenia śmietany z cukrem i gorącym wywarem od zupy, wlać śmietanę lekko zagotować i na koniec dodać pieprz oraz pokrojoną natkę pietruszki i kopru
Zupę można podawać z ugotowanym na twardo jajkiem lub sadzonym