Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wczoraj miałam pyszną zupkę z kapusty słodkiej oraz buraczków które robiłam na zimę w słoiki, chcecie przepis ?więc zapraszam pod podanym linkiem
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5361
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 230
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 949
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 157
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5361
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 230
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 949
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 157
Składniki
Do garnka wlać dwa litry wody dodać porcje oraz przyprawę, włoszczyznę i marchew pokrojoną dowolnie. Gotować na wolnym ogniu do miękkości mięsa, jak mięso jest już miękkie dodać ziemniaki i także wraz z nim gotować do miękkości
Gdy ziemniaki są już miękkie dodać poszatkowaną kapustę, ziela angielskie oraz liście laurowe, wyjąć z wywaru porcje rosołową i z ostygniętej oddzielić mięso od kości. Dodać oczyszczone mięso do gotującej się całości
Jak już kapusta jest miękka wtedy dodać buraczki i chwilę pogotować do czasu rozprowadzenia śmietany z cukrem i gorącym wywarem od zupy, wlać śmietanę lekko zagotować i na koniec dodać pieprz oraz pokrojoną natkę pietruszki i kopru
Zupę można podawać z ugotowanym na twardo jajkiem lub sadzonym