Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja zupa kapuśniak. Akurat na chłodne dni.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 78
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 60
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 78
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 60
Składniki
Na wywarze z kosci gotujemy ziemniaki, mona wrzucić kostkę wołową, łyżkę warzyw suszonych. Jak ziemniaki bedą miękkie dodajemy kapuste kiszoną ( wypłukaną dwa razy, pokrojoną). Wrzucamy mięso obrane z kości. Gotujemy wg ubodoban - co do miękkości kapusty, ja np. wolę bardziej twardą, nierozgotowaną. Na koniec z masła, cebulki (podsmażamy do zarumienienia) i mąki robimy zasmażkę, wlewamy do garnka, dodajemy śmietanę( jezeli ktos chce) i zagotowujemy. Doprawiamy wegetą. Ja na talerzu zazwyczaj doprawiam duzą ilością pieprzu i odrobiną magi- jezeli potrzeba.