Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja zupa kapuśniak. Akurat na chłodne dni.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2297
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3342
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1395
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2137
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2297
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3342
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1395
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2137
Składniki
Na wywarze z kosci gotujemy ziemniaki, mona wrzucić kostkę wołową, łyżkę warzyw suszonych. Jak ziemniaki bedą miękkie dodajemy kapuste kiszoną ( wypłukaną dwa razy, pokrojoną). Wrzucamy mięso obrane z kości. Gotujemy wg ubodoban - co do miękkości kapusty, ja np. wolę bardziej twardą, nierozgotowaną. Na koniec z masła, cebulki (podsmażamy do zarumienienia) i mąki robimy zasmażkę, wlewamy do garnka, dodajemy śmietanę( jezeli ktos chce) i zagotowujemy. Doprawiamy wegetą. Ja na talerzu zazwyczaj doprawiam duzą ilością pieprzu i odrobiną magi- jezeli potrzeba.