Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34862
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15095
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34862
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15095
Składniki
Boczek ,marchewkę ,pietruszkę ,seler i ziemniaki pokroiłem w kostkę ,pora w talarki. W garnku podsmażyłem boczek na średnim ogniu. Dodałem wszystkie warzywa ,smażyłem 5 min ,wlałem bulion i doprowadziłem do wrzenia. Dodałem czubrycę (łyżka) ,gotowałem pod przykryciem 20 min. Pieczarki pokroiłem w plasterki i lekko podsmażyłem na maśle. Dodałem do zupy ,zagotowałem. Doprawiłem do smaku solą i pieprzem.