Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa kartoflana z pieczarkami

Zupa kartoflana z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2309 Ocena: 51272

Dodano:

Odsłon: 1948

:)

Składniki

  • 500 g wędzonego boczku
  • duża marchewka
  • por
  • 1/4 selera
  • 600 g ziemniaków
  • 1,5 l bulionu warzywnego
  • 100 g pieczarek
  • sól ,pieprz
  • czubryca
  • łyżka masła
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa kartoflana z pieczarkami

Przygotowanie

  1. Boczek ,marchewkę ,pietruszkę ,seler i ziemniaki pokroiłem w kostkę ,pora w talarki. W garnku podsmażyłem boczek na średnim ogniu. Dodałem wszystkie warzywa ,smażyłem 5 min ,wlałem bulion i doprowadziłem do wrzenia. Dodałem czubrycę (łyżka) ,gotowałem pod przykryciem 20 min. Pieczarki pokroiłem w plasterki i lekko podsmażyłem na maśle. Dodałem do zupy ,zagotowałem. Doprawiłem do smaku solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń