Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczny przepis na zupę klopsową, zabielaną.
Dzisiaj pyszne kotlety z wyciekającym masłem i rozpływającym serem żółtym. Py...
Odsłon: 156
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 673
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 60
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 115
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 102
Dzisiaj pyszne kotlety z wyciekającym masłem i rozpływającym serem żółtym. Py...
Odsłon: 156
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 673
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 60
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 115
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 102
Składniki
Z włoszczyzny (oprócz marchewki), opalonej cebuli, liścia i ziela, przygotowujemy wywar warzywny. Mięso wyrabiamy z jajkiem, bułką tartą, śmietaną, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy okrągłe klopsiki, które obtaczamy w mące. Z wywaru wyjmujemy warzywa, dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i startą na dużych oczkach, marchew oraz klopsiki. Gotujemy około kwadransa. Mąkę mieszamy ze śmietaną, wlewamy chochlę wywaru, dokładnie łączymy. Przelewamy do całości. Wlewamy sok z ogórków. Gotujemy jeszcze 5 min. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.