Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsta, pikantna, orientalna zupa z dynią, indykiem i fasolką. Przepis zaczerpnięty z "Księgi Mięs", ale lekko zmodyfikowany.
Chińskie pierożki to niezwykle popularne danie orientalne, których podawanie...
Odsłon: 9595
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 7998
Chińskie pierożki to niezwykle popularne danie orientalne, których podawanie...
Odsłon: 9595
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 7998
Składniki
Do garnka z grubym dnem wsypujemy łyżkę cukru. Podgrzewamy, aż cukier się skarmelizuje. Dodajemy pastę curry i koncentrat pomidorowy. Mieszamy i podgrzewamy 1 minutę. Dodajemy mleko kokosowe i gotujemy kolejne 2 minuty. Dodajemy bulion, imbir (w całości, obrany), trawę cytrynową, liście limonki. Gotujemy na małym ogniu 10 minut, aby wywar przeszedł wszystkimi przyprawami. Po tym czasie wyciągamy imbir i liście. Do gorącego wywaru dodajemy pokrojoną w kostkę dynię, fasolkę szparagową, chilli w plastrach i pokrojonego w kostkę indyka. Gotujemy, aż dynia zmięknie - w tym czasie indyk też będzie już gotowy. Zupę można podawać samą, ale także z ryżem lub makaronem ryżowym.