Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 257
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 257
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Kostki cielęce zalej 2 l zimnej wody i gotuj na wolnym ogniu ok. 30 min.
Dodaj oczyszczone marchewki, pietruszkę i pora. Dopraw solą i pieprzem. Włóż listek laurowy, ziele angielskie i kostki rosołowe. Gotuj kolejne 30 min.
Wyjmij kości, wrzuć pokrojone ziemniaki. Po 15 min zmiksuj zupę. Zagotuj, dodaj posiekany koper i zapraw śmietaną wymieszaną z łyżką mąki.
Chleb tostowy pokrój w kostkę i upraż na mocno rozgrzanym maśle. Podawaj w zupie jako grzanki.Źródło: Telemax