Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa koperkowa

Zupa koperkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 200 Ocena: 2989

Dodano:

Odsłon: 7872

W ogrodzie pięknie rośnie koper i inne warzywka. Oczywiście nie mogłam się oprzeć. Lekka, smaczna i szybka zupa koperkowa.

Składniki

  • 2 młode marchewki
  • 1 młoda pietruszka korzeń
  • 1 mały młody seler korzeń
  • 1 średni młody por
  • 1 mały pęczek świeżego kopru
  • 2 litry wody
  • 2/3 szklanki ryżu
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 2 łyżki oleju
  • Sól
  • Pieprz
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa koperkowa

Przygotowanie

  1. Warzywna myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
    Pora kroimy w plasterki.
    Warzywa dusimy na oleju ok. 5 do 7 minut.
    Zalewamy wodą.
    Gdy warzywa będą miękkie, dodajemy ryż, solimy i gotujemy do jego miękkości.
    Pod koniec gotowania zupę zalewamy śmietaną roztrzepana z mąką.
    Doprawiamy do smaku.
    Gdy wszystko się zagotuje zestawiamy z palnika i wsypujemy świeżo umyty i posiekany koper.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń