Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 200 Ocena: 2989
Dodano: 25.07.2017
Odsłon: 7872
> 6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Warzywna myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Pora kroimy w plasterki.
Warzywa dusimy na oleju ok. 5 do 7 minut.
Zalewamy wodą.
Gdy warzywa będą miękkie, dodajemy ryż, solimy i gotujemy do jego miękkości.
Pod koniec gotowania zupę zalewamy śmietaną roztrzepana z mąką.
Doprawiamy do smaku.
Gdy wszystko się zagotuje zestawiamy z palnika i wsypujemy świeżo umyty i posiekany koper.
Na skróty
Komentarze do przepisu (8)

konhambos 26 lipca 2017Zgłoś do usunięcia
Fantastyczna zupka, juz sobie wyobrazam ten smak i aromat. Uwielbiam koper. Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

bellamozzarella 26 lipca 2017Zgłoś do usunięcia
przepyszna zupka mniammm ;-) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Facet_w_kuchni 25 lipca 2017Zgłoś do usunięcia
Mniam :-) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Docherro 25 lipca 2017Zgłoś do usunięcia
kocham takie zupy..pychotki:) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz