Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, prosta i sycąca zupa. Zasmakuje każdemu a w szczególności dzieciom. Polecam
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 173
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4380
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11904
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6789
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5596
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 173
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4380
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11904
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6789
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5596
Składniki
Ziemniaka, marchew i pietruszkę obieramy i myjemy. Pietruszkę i marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach. Ziemniaka kroimy w kosteczkę. Rosół lub wywar zagotowujemy. Na gotujący wrzucamy starte warzywa oraz pokrojonego ziemniaka. Gotujemy ok 10-15 min do miękkości warzyw. Jajka gotujemy na twardo. Koperek myjemy, siekamy i wrzucamy do zupy. jajka studzimy, obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Na talerz lub do miseczki nalewamy zupkę, dodajemy jajka i zabielamy śmietaną lub jogurtem naturalnym. Smacznego!