Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, prosta i sycąca zupa. Zasmakuje każdemu a w szczególności dzieciom. Polecam
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11882
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16188
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5152
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11882
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16188
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5152
Składniki
Ziemniaka, marchew i pietruszkę obieramy i myjemy. Pietruszkę i marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach. Ziemniaka kroimy w kosteczkę. Rosół lub wywar zagotowujemy. Na gotujący wrzucamy starte warzywa oraz pokrojonego ziemniaka. Gotujemy ok 10-15 min do miękkości warzyw. Jajka gotujemy na twardo. Koperek myjemy, siekamy i wrzucamy do zupy. jajka studzimy, obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Na talerz lub do miseczki nalewamy zupkę, dodajemy jajka i zabielamy śmietaną lub jogurtem naturalnym. Smacznego!