Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa koperkowa na mięsie"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 235
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 79
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 116
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 235
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 79
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 116
Składniki
czas ok. 70 min; porcja – 270 kcal, cena 1,60 zł
Mięso opłucz, zalej 1,5 l wody, zagotuj. Usuń szumy. Ziemniaki obierz, opłucz, pokrój w kostkę. Włóż do miseczki i zalej wodą, aby nie ściemniały. Marchewki i pietruszkę oczyść. Pietruszkę pozostaw w całości, marchewki pokrój w plasterki.
Warzywa wrzuć do garnka z mięsem. Do- daj listki laurowe, pieprz ziarnisty i ziele angielskie. Gotuj wywar ok. 40 minut. Gdy mięso będzie już zupełnie miękkie, a bulion aromatyczny, wrzuć ziemniaki. Gotuj razem na małym ogniu pod przykryciem 15 minut.
Śmietanę (ewentualnie jogurt) rozmieszaj starannie w kubeczku z łyżką mąki, wlej odrobinę gorącego bulionu, aby zahartować śmietanę. Cienkim strumieniem wlej do gotującej się zupy, wymieszaj.
Koperek umyj, osusz, oderwij z łodyżek, posiekaj. Wrzuć do zupy. Odstaw na kilka minut, aby koperek się sparzył, a zu- pa nabrała smaku. Dopraw solą i pieprzem.Źródło: Świat kobiety