Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa koperkowa mojego dzieciństwa. Taką przygotowywała babcia Jadzia. Niezwykle prosta do zrobienia, a do tego jaka smaczna! Zabielana kwaśną śmietaną, z mnóstwem warzyw w środku.
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2020
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9628
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3292
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6732
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2020
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9628
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3292
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6732
Składniki
Cebulę pokrój w kostkę. Podsmaż w garnku na maśle.
Marchewkę i ziemniaki umyj i obierz. Marchewkę pokrój na plasterki, ziemniaki w kostkę. Warzywa dorzuć do zarumienionej cebuli. Składniki podsmażaj przez około 5 minut. Pilnuj, żeby się nie przypaliły. Następnie zalej je bulionem i gotuj przez około 15-20 minut do miękkości.
Dodaj do zupy posiekany koperek, sól i pieprz. Odlej kilka łyżek zupy do miski, odstaw do przestudzenia, następnie dodaj do niej śmietanę. Składniki wymieszaj. Zahartowaną śmietanę przelej do zupy. Całość wymieszaj.
Zupę koperkową serwuj z makaronem lub kromką pieczywa. Smacznego!