Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa koperkowa mojego dzieciństwa. Taką przygotowywała babcia Jadzia. Niezwykle prosta do zrobienia, a do tego jaka smaczna! Zabielana kwaśną śmietaną, z mnóstwem warzyw w środku.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9107
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9107
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Składniki
Cebulę pokrój w kostkę. Podsmaż w garnku na maśle.
Marchewkę i ziemniaki umyj i obierz. Marchewkę pokrój na plasterki, ziemniaki w kostkę. Warzywa dorzuć do zarumienionej cebuli. Składniki podsmażaj przez około 5 minut. Pilnuj, żeby się nie przypaliły. Następnie zalej je bulionem i gotuj przez około 15-20 minut do miękkości.
Dodaj do zupy posiekany koperek, sól i pieprz. Odlej kilka łyżek zupy do miski, odstaw do przestudzenia, następnie dodaj do niej śmietanę. Składniki wymieszaj. Zahartowaną śmietanę przelej do zupy. Całość wymieszaj.
Zupę koperkową serwuj z makaronem lub kromką pieczywa. Smacznego!