Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa koperkowa mojego dzieciństwa. Taką przygotowywała babcia Jadzia. Niezwykle prosta do zrobienia, a do tego jaka smaczna! Zabielana kwaśną śmietaną, z mnóstwem warzyw w środku.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6029
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9061
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8472
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5827
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6029
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9061
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8472
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5827
Składniki
Cebulę pokrój w kostkę. Podsmaż w garnku na maśle.
Marchewkę i ziemniaki umyj i obierz. Marchewkę pokrój na plasterki, ziemniaki w kostkę. Warzywa dorzuć do zarumienionej cebuli. Składniki podsmażaj przez około 5 minut. Pilnuj, żeby się nie przypaliły. Następnie zalej je bulionem i gotuj przez około 15-20 minut do miękkości.
Dodaj do zupy posiekany koperek, sól i pieprz. Odlej kilka łyżek zupy do miski, odstaw do przestudzenia, następnie dodaj do niej śmietanę. Składniki wymieszaj. Zahartowaną śmietanę przelej do zupy. Całość wymieszaj.
Zupę koperkową serwuj z makaronem lub kromką pieczywa. Smacznego!