Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa koperkowa mojego dzieciństwa. Taką przygotowywała babcia Jadzia. Niezwykle prosta do zrobienia, a do tego jaka smaczna! Zabielana kwaśną śmietaną, z mnóstwem warzyw w środku.
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 275
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 303
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 718
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 275
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 303
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 718
Składniki
Cebulę pokrój w kostkę. Podsmaż w garnku na maśle.
Marchewkę i ziemniaki umyj i obierz. Marchewkę pokrój na plasterki, ziemniaki w kostkę. Warzywa dorzuć do zarumienionej cebuli. Składniki podsmażaj przez około 5 minut. Pilnuj, żeby się nie przypaliły. Następnie zalej je bulionem i gotuj przez około 15-20 minut do miękkości.
Dodaj do zupy posiekany koperek, sól i pieprz. Odlej kilka łyżek zupy do miski, odstaw do przestudzenia, następnie dodaj do niej śmietanę. Składniki wymieszaj. Zahartowaną śmietanę przelej do zupy. Całość wymieszaj.
Zupę koperkową serwuj z makaronem lub kromką pieczywa. Smacznego!