Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa o zapachu i smaku jesieni.
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 291
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 383
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 774
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 291
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 383
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 774
Składniki
Umyte mięso włożyć do garnka i nalać 2-2,5 litra wody. Zagotować. Zdjąć szumowiny i dodać oczyszczoną, umytą włoszczyznę, listek laurowy, ziele angielskie, pieprz i sól. Gotować 1,5 godziny na wolnym ogniu. Wyjąć mięso i warzywa. Wywar przecedzić. Na patelni rozpuścić smalec i zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać oczyszczone, umyte, pokrojone podgrzybki. Dodać szklankę wywaru i dusić ok 20 min. na wolnym ogniu. Dodać sól do smaku i pieprz czarny świeżo mielony. Do przecedzonego wywaru dodać kaszę, makaron. Ugotować al dente. Do wywaru z kaszą i makaronem dodać grzyby z patelni. Zagotować. Na koniec dodać drobno pokrojony koperek. Zupa gotowa. Smacznego. Porady Ugotowane mięso wykorzystać np. do zrobienia pierogów, a warzywa na sałatkę. Zupa najlepsza jest od razu po ugotowaniu.