Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa o zapachu i smaku jesieni.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5232
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 807
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11630
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5034
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1280
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5232
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 807
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11630
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5034
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1280
Składniki
Umyte mięso włożyć do garnka i nalać 2-2,5 litra wody. Zagotować. Zdjąć szumowiny i dodać oczyszczoną, umytą włoszczyznę, listek laurowy, ziele angielskie, pieprz i sól. Gotować 1,5 godziny na wolnym ogniu. Wyjąć mięso i warzywa. Wywar przecedzić. Na patelni rozpuścić smalec i zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać oczyszczone, umyte, pokrojone podgrzybki. Dodać szklankę wywaru i dusić ok 20 min. na wolnym ogniu. Dodać sól do smaku i pieprz czarny świeżo mielony. Do przecedzonego wywaru dodać kaszę, makaron. Ugotować al dente. Do wywaru z kaszą i makaronem dodać grzyby z patelni. Zagotować. Na koniec dodać drobno pokrojony koperek. Zupa gotowa. Smacznego. Porady Ugotowane mięso wykorzystać np. do zrobienia pierogów, a warzywa na sałatkę. Zupa najlepsza jest od razu po ugotowaniu.