Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja pyszna, aromatyczna zupa koperkowo-szczypiorkowa na klopsikach. Dzieciaki uwielbiają.
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 277
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 786
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 22550
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 277
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 786
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 22550
Składniki
Łopatkę/szynkę zmielić, doprawić do smaku. Zetrzeć jedną marchewkę i połączyć z mięsem. Uformować malutkie klopsiki. Do dużego garnka wlać wodę, wrzucić listek laurowy i 2 ziarenka ziela angielskiego. Ziemniaki pokroić w kostkę, pietruszkę w plasterki, a marchewkę zetrzeć na tarce. Wrzucić klopsiki, gotować aż warzywa będą prawie miękkie. Dodać ryż i serek topiony, gotować jeszcze około 15 minut. Doprawić do smaku. Na końcu dodać pokrojony koperek i szczypiorek. Pycha!