Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka w przygotowaniu zupa krem brokułowa z prażoną cebulką i pestkami lub z ulubionymi dodatkami. Nie trzeba dokładnie siekać warzyw do zupy, bo i tak zupa zostanie zblendowana więc trafi do niej całe dobro z warzyw. Syci i smakuje wybornie! Na szybko też może być smacznie!
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 145
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 535
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 580
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 145
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 535
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 580
Składniki
Masło roztopić na patelni, dodać pokrojoną w kostkę cebulę oraz czosnek. Podsmażyć ok 5 minut. Do garnka wlać 2l wody, dodać marchewkę, pietruszkę, liść laurowy, ziele angielskie oraz udka z kurczaka. Ugotować bulion. Dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, brokuły oraz podsmażoną cebulkę. Gotować 15-20 minut, aż do momentu aż brokuły i ziemniaki zmiękną. Doprawić solą i pieprze. Całość zblendować na gładki krem. Śmietankę połączyć z mąką, dodać jeszcze gorącą zupę, wymieszać. Całość przelać do garnka z zupą, doprowadzić do wrzenia, aby zagęścić zupę.
Cebulę kroimy w grubą kostkę, posypujemy solą, odstawiamy na ok. godzinę. Posypujemy 1 łyżką mąki, dokładnie mieszamy. W międzyczasie rozgrzewamy oliwę na patelni. Przed samym smażeniem dodajemy kolejne 2 łyżki mąki, potrząsamy, aby cala cebulka była w mące. Smażymy na rozgrzanej oliwie na średnim płomieniu, aż cebulka będzie złota. Wykładamy na ręcznik papierowy. Przed podaniem udekorować prażoną cebulką, pestkami i natką pietruszki.