Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka w przygotowaniu zupa krem brokułowa z prażoną cebulką i pestkami lub z ulubionymi dodatkami. Nie trzeba dokładnie siekać warzyw do zupy, bo i tak zupa zostanie zblendowana więc trafi do niej całe dobro z warzyw. Syci i smakuje wybornie! Na szybko też może być smacznie!
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38743
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 401
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 162
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9250
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38743
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 401
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 162
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9250
Składniki
Masło roztopić na patelni, dodać pokrojoną w kostkę cebulę oraz czosnek. Podsmażyć ok 5 minut. Do garnka wlać 2l wody, dodać marchewkę, pietruszkę, liść laurowy, ziele angielskie oraz udka z kurczaka. Ugotować bulion. Dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, brokuły oraz podsmażoną cebulkę. Gotować 15-20 minut, aż do momentu aż brokuły i ziemniaki zmiękną. Doprawić solą i pieprze. Całość zblendować na gładki krem. Śmietankę połączyć z mąką, dodać jeszcze gorącą zupę, wymieszać. Całość przelać do garnka z zupą, doprowadzić do wrzenia, aby zagęścić zupę.
Cebulę kroimy w grubą kostkę, posypujemy solą, odstawiamy na ok. godzinę. Posypujemy 1 łyżką mąki, dokładnie mieszamy. W międzyczasie rozgrzewamy oliwę na patelni. Przed samym smażeniem dodajemy kolejne 2 łyżki mąki, potrząsamy, aby cala cebulka była w mące. Smażymy na rozgrzanej oliwie na średnim płomieniu, aż cebulka będzie złota. Wykładamy na ręcznik papierowy. Przed podaniem udekorować prażoną cebulką, pestkami i natką pietruszki.