Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 38 Ocena: 300
Dodano: 27.10.2015
Odsłon: 453
1-2 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Czosnek i cebulę obieramy i kroimy. Ziemniaka obieramy i kroimy w grubą kostkę. W rondelku rozgrzewamy olej i wrzucamy cebulę. Chwilę podsmażamy, aż nabierze złotego koloru i wrzucamy czosnek. Po króciutkim podsmażeniu czosnku dodajemy ziemniaka oraz brokuły i brukselkę (bez rozmrażania). Dolewamy wodę lub bulion (nie polecam żadnych bulionów z kostki).
Gdy zupa się zagotuje zmniejszamy płomień i gotujemy ok. 20 min. Doprawiamy dość mocno pieprzem i gałką muszkatołową. Miksujemy zupę na gładki krem. Można zabielić jogurtem naturalnym, jeśli ktoś lubi.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

staraKuchara150kg 09 grudnia 2015Zgłoś do usunięcia
150 gr MROŻONYCH brokułów? Wow, toż to bomba witaminowa. Ta zupa nawet nie ma koloru brokułowego. Sory, nieporozumienie.0 Kto głosował? | Odpowiedz