Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 675
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 125
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1282
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 675
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 125
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1282
Składniki
Brukselkę umyć i oczyścić z uszkodzonych liści. Ugotować je ok 15 min bulionie wyjąć..Kilka brukselek odłożyć do dekoracji. pozostałą brukselkę w bulionie przyprawić solą, papryką, dodać masło i zmiksować. Dodać śmietanę. Zagotować. Doprawić do smaku. Rozlać do talerzy. dodać odłożoną brukselkę.