Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa krem brukselkowa

Zupa krem brukselkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 164 Ocena: 628

Dodano:

Odsłon: 62

polecam

Składniki

  • brukselka 60 dag
  • bulion warzywny 3/4 L
  • masło 2 dag
  • śmietana kremówka 10 dag
  • sól
  • papryka słodka
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Zupa krem brukselkowa

Przygotowanie

  1. Brukselkę umyć i oczyścić z uszkodzonych liści. Ugotować je ok 15 min bulionie wyjąć..Kilka brukselek odłożyć do dekoracji. pozostałą brukselkę w bulionie przyprawić solą, papryką, dodać masło i zmiksować. Dodać śmietanę. Zagotować. Doprawić do smaku. Rozlać do talerzy. dodać odłożoną brukselkę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń