Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna o aksamitnym smaku zupa,która wzbogacona różnymi dodatkami ,zasmakuje każdemu.Polecam z groszkiem ptysiowym,prażonym słonecznikiem oraz plasterkami wiejskiej kiełbaski.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1594
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 985
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1594
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 985
Składniki
Warzywa obrać drobno pokroić,zalać 11/2 litra wody,dodać liść laurowy ,ziele angielskie ,doprawić solą gotować.Kalafior rozebrać na różyczki dodać do gotujących się warzyw,gotować do miękkości.Po ugotowaniu,wyjąć liść laurowy ,ziele angielskie .Całość zblendować .Zagotować jeszcze raz doprawiając oregano oraz pieprzem.
Słonecznik podprażyć 2 min na patelni.Podawać z groszkiem ptysiowym ,kiełbaską lub z innymi dodatkami stosownie do upodobania.Smacznego