Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miętowego tygodnia ciąg dalszy. Uwielbiam eksperymenty ze świeżymi ziołami. Zapraszam na zupę miętową zarówno z koloru jak i delikatnego smaku świeżej mięty. Bardzo prosta w przygotowaniu. Smak z jednej strony delikatny ale jednak lekko pikantny. Bardzo fajna, wiosenna zupa. Polecam!
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 61
Błyskawiczna owsianka z twarogiem i borówkami, którą przygotujesz w kilka min...
Odsłon: 12
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35618
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 61
Błyskawiczna owsianka z twarogiem i borówkami, którą przygotujesz w kilka min...
Odsłon: 12
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35618
Składniki
Cebulę kroję w kostkę, pory w pół talarki, cukinię wraz ze skórką w kostkę, czosnek w plasterki. Do garnka z grubym dniem wlewam oliwę, wsypuję wszystkie rozdrobione warzywa i chwilę podsmażam mieszając aby się nie przypaliło. Następnie dodaję mrożony groszek i zalewam wodą tak aby przykryła warzywa po czym gotuję do miękkości. U mnie było to około 15 minut.
Po ugotowaniu dodaję lekko rozdrobnione listki mięty oraz serek i miksuję blenderem na gładki krem. Ilość mięty najlepiej dopasować do własnych preferencji smakowych. Ja nie dodaję od razu wszystkich listków, tylko próbuję po zmiksowaniu i ewentualnie dokładam i znów miksuję. Następnie doprawiam solą i pieprzem do smaku. Jeśli zupa jest za gęsta można dodać zagotowanej wody. Gotowe!
Ja tym razem podałam zupę z kleksem śmietany i grzankami. Smacznego!