Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka, delikatna zupa wzbogacona dodatkami.
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16602
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 249
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 421
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16602
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 249
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 421
Składniki
Warzywa obrać ,pokroić, zalać 1 litrem wody,doprawić solą gotować 30 min.Pieczarki obrać pokroić.Na patelni rozgrzać tłuszcz dodać 1/2 pokrojonej cebuli ,smażyć 1 min.,dodać pieczarki,doprawić solą,pieprzem czarnym ,smażyć 5 min.Dodać do gotującej zupy.
Filet z kurczaka pokroić w kostkę doprawić przyprawą gyros i smażyć na patelni 10 min.
Kromki chleba tostowego pokroić w kostkę i podsmażyć tworząc grzanki.
Ugotowaną zupę doprawić lekko papryką, białym pieprzem,zblendować.Na talerz wlać porcję zupy dodać porcję kurczaka oraz grzanki.Smacznego.