Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa krem z pomidorów i pieczonej papryki. Doskonale smakuje na ciepło ale równie dobrze sprawdza się jako chłodnik.
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 145
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 551
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 583
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 145
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 551
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 583
Składniki
Papryki /czerwone i żółte/ przekrawamy na pół, usuwamy gniazda nasienne i pestki, układamy na lekko natłuszczonej blaszce skórką ku górze. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i zapiekamy do czasu aż skórka ściemnieje. Gorącą paprykę przykrywamy foliówką i odstawiamy na 20 min. Pomidory nacinamy, przelewamy wrzątkiem, obieramy ze skórki, kroimy na kawałki i przekładamy do garnka. Doprawiamy szczyptą cukru i gotujemy na małym. Z przestygniętej papryki zdejmujemy skórkę. Czosnek przeciskamy przez praskę. Papryczkę chili drobno kroimy. Paprykę, papryczkę chili i czosnek dodajemy do pomidorów i gotujemy na małym ogniu ok. 10 min. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Miksujemy na gładki krem lub tylko lekko rozdrabniamy blenderem /tak by dało się wyczuwać małe kawałki warzyw/ W razie potrzeby możemy do zupy dodać trochę bulionu.