Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa jest bardzo wykwintna i godna najwybitniejszych podniebień.
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35914
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1275
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1780
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35914
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1275
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1780
Składniki
1. Szparagi obieramy i odcinamy twarde końce. Obierki gotujemy przez 20 minut w 500 ml rosołu. Po upływie czasu rosół odcedzamy i dodajemy wcześniej obrane szparagi pokrojone w 3 cm kawałki. Gotujemy do miękkości (25 minut). Szparagi wyjmujemy. Do wywaru wlewamy 1 litr rosołu. i dodajemy łyżeczkę cukru.
2. Z masła i mąki robimy zasmażkę, Zasmażkę rozprowadzamy rosołem, ciągle mieszając aby nie powstały grudki.. Zasmażkę wlewamy do rosołu i gotujemy 1 minutę. Zestawiamy z ognia..
3.2 żółtka mieszamy że śmietaną i zaciągamy tym zupę. Dodajemy sparagi i delikatnie podgrzewamy.(Nie gotujemy!!!!). Solimy do smaku.
Nalewamy do filiżanek i posypujemy posiekaną pietruszką.
Ps .Przepis pochodzi z miesięcznika " Ty i Ja" a przypomniany przez "seniorkę" z cin-cina