Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, delikatna - odkryj na nowo smak szpinaku!
W garnku w 1,5l wody gotujemy bulion warzywny z 1 cebuli + marchewka + pietruszka + Vegeta do smaku
Sporego ziemniaka obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy w osobnym naczyniu.
Na patelni roztapiamy masło, wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i pora. Podsmażamy ok 5 min i dodajemy posiekanych 8 ząbków czosnku (ja tyle akurat dałem, można mniej lub śmiało więcej wedle smaku, należy pamiętać aby podkreślić smak szpinaku, w ostatecznym efekcie i tak sam smak czosnku jest nie wyczuwalny), dodajemy opakowanie mrożonego szpinaku. Doprawiamy ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Czekamy aż szpinak się usmaży.
Do ugotowanego bulionu wrzucamy ugotowonageo ziemniaka, całość blendujemy. Wrzucamy smażony szpinak i znów blendujemy. Dodajemy 2 łyżki śmietany i 2 serki topione, dajemy 2 łyżeczki tymianku - i znów wspomagamy się blenderem. Całość doprawiamy do smaku solą pieprzem, sokiem z połowy cytryny.
Bagietkę kroimy w centymetrowe plastry i podpiekamy w piekarniku.
Zupę na miseczkach już posypujemy pokrojoną dymką.
Krokiety z kapustą i pieczarkami, uwielbiane przez wielu smakoszy.
Odsłon: 16
Pyszny deser, kremowy deser. Bez jajek. Spróbujcie koniecznie!
Odsłon: 217
pyszne kotlety mogą być zrobione nie tylko z mięsa, wypróbowałam już wiele pr...
Odsłon: 185
Pyszny, łatwy i szybki do zrobienia deser lodowy „lodowa bomba” o smaku Tiram...
Odsłon: 4453
Pyszne, orzeźwiające domowe lody, które przygotujecie z 3 składników w 30 sek...
Odsłon: 107
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 216
Krokiety z kapustą i pieczarkami, uwielbiane przez wielu smakoszy.
Odsłon: 16
Pyszny deser, kremowy deser. Bez jajek. Spróbujcie koniecznie!
Odsłon: 217
pyszne kotlety mogą być zrobione nie tylko z mięsa, wypróbowałam już wiele pr...
Odsłon: 185
Pyszny, łatwy i szybki do zrobienia deser lodowy „lodowa bomba” o smaku Tiram...
Odsłon: 4453
Pyszne, orzeźwiające domowe lody, które przygotujecie z 3 składników w 30 sek...
Odsłon: 107
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 216
Składniki
W garnku w 1,5l wody gotujemy bulion warzywny z 1 cebuli + marchewka + pietruszka + Vegeta do smaku
Sporego ziemniaka obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy w osobnym naczyniu.
Na patelni roztapiamy masło, wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i pora. Podsmażamy ok 5 min i dodajemy posiekanych 8 ząbków czosnku (ja tyle akurat dałem, można mniej lub śmiało więcej wedle smaku, należy pamiętać aby podkreślić smak szpinaku, w ostatecznym efekcie i tak sam smak czosnku jest nie wyczuwalny), dodajemy opakowanie mrożonego szpinaku. Doprawiamy ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Czekamy aż szpinak się usmaży.
Do ugotowanego bulionu wrzucamy ugotowonageo ziemniaka, całość blendujemy. Wrzucamy smażony szpinak i znów blendujemy. Dodajemy 2 łyżki śmietany i 2 serki topione, dajemy 2 łyżeczki tymianku - i znów wspomagamy się blenderem. Całość doprawiamy do smaku solą pieprzem, sokiem z połowy cytryny.
Bagietkę kroimy w centymetrowe plastry i podpiekamy w piekarniku. Zupę na miseczkach już posypujemy pokrojoną dymką.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa grzybowa Bożeny
Zupy
Zupa z zielonych szparagów
Zupy
Zupa z bobem
Zupy
Zupa kurkowa – kremowa i pyszna
Zupa grzybowa Bożeny
Zupa grzybowa to moja ulubiona zupa, którą można ugotować ze świeżych grzybów...
Odsłon: 105
Zupa z zielonych szparagów
Natrafiłam na ten przepis, szukając jakiegoś nowego pomysłu na szparagi, i os...
Odsłon: 92