Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem szpinakowy jest pyszny i prosty w przygotowaniu. Ma delikatną, jedwabistą konsystencję, jest pyszny, pożywny i zdrowy.
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 443
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 165
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 443
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 165
Składniki
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę (szybciej się ugotują) i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. W międzyczasie, cebulę dymkę siekamy i podsmażamy na maśle. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Gdy cebula się zarumieni, dodajemy szpinak. Mieszamy, chwilę smażymy, a następnie dodajemy szpinak do ziemniaków. Dolewamy 3-4 szklanki wody i zagotowujemy. Następnie miksujemy na gładką konsystencję. Zupę doprawiamy solą, pieprzem, mielonym czosnkiem i natką pietruszki Gorącą zupą podajemy z grzankami.