Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa pełna warzyw na bulionie zagęszczona serkiem topionym i udekorowana koperkiem. Pomysł na wykorzystanie niedzielnego rosołu:)
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 1353
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 1353
Składniki
Wszystkie warzywa obieramy, oczyszczamy, myjemy i kroimy w kostkę. Bulion zagotowujemy i do gotującego się wrzucamy przygotowane warzywa, zmniejszamy ogień i gotujemy do czasu aż warzywa będą miękkie. Kilka łyżek gorącego bulionu mieszamy z serkiem topionym, wlewamy do zupy i podgrzewamy do czasu aż ser dokładnie się roztopi. Zupę miksujemy blenderem, doprawiamy do smaku i podajemy posypując na talerzu posiekanym koperkiem.