Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dla osób będących na diecie niskokalorycznej. Pożywna, lekka zupa z bakłażana, której seler naciowy dodaje wyrazistości. Całość uzupełnia idealnie groszek ptysiowy (przepis na moim profilu: https://smaker.pl/przepis-groszek-ptysiowy,111382.html)
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5354
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47800
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165658
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5354
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47800
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165658
Składniki
Bakłażana myjemy, obieramy ze skórki, kroimy w kostkę. Selera myjemy, kroimy na małe kawałki. Warzywa wkładamy do garnka, zalewamy 1/2 litra wody, solimy, dodajemy suszona bazylię (jeśli chcemy), gotujemy do miękkości. Następnie całość blendujemy, doprawiamy do smaku czarnym pieprzem.
Zupę podajemy z groszkiem ptysiowym. Uwaga: Z podanych składników uzyskamy jedną porcję zupy. Smacznego.