Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dla osób będących na diecie niskokalorycznej. Pożywna, lekka zupa z bakłażana, której seler naciowy dodaje wyrazistości. Całość uzupełnia idealnie groszek ptysiowy (przepis na moim profilu: https://smaker.pl/przepis-groszek-ptysiowy,111382.html)
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23071
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1117
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104896
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23071
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1117
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104896
Składniki
Bakłażana myjemy, obieramy ze skórki, kroimy w kostkę. Selera myjemy, kroimy na małe kawałki. Warzywa wkładamy do garnka, zalewamy 1/2 litra wody, solimy, dodajemy suszona bazylię (jeśli chcemy), gotujemy do miękkości. Następnie całość blendujemy, doprawiamy do smaku czarnym pieprzem.
Zupę podajemy z groszkiem ptysiowym. Uwaga: Z podanych składników uzyskamy jedną porcję zupy. Smacznego.