Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa krem z batatów

Zupa krem z batatów

Autor:

Przepisów i artykułów: 149 Ocena: 675

Dodano:

Odsłon: 107

Aromatyczna i pożywna zupa ,którą można wzbogacić drobno pokrojonymi kabanoskami lub groszkiem ptysiowym , kleksem śmietany.

Składniki

  • Bataty 2 szt
  • Marchewka 1 szt
  • Pietruszka 1 szt
  • Seler 1/4 szt
  • Por 1/4 szt
  • Woda 1 litr
  • Liść laurowy 1 szt
  • Ziele angielskie 2 ziarenka
  • Oregano 1 /2 łyżeczki
  • Rozmaryn 1/2 łyżeczki
  • Przyprawa chili 1/3 łyżeczki
  • Papryka czerwona mielona 1/3 łyżeczki
  • Sól 1/3 łyżki
  • Śmietana 18% na kleksy
  • Kabanosy wieprzowe ile kto lubi dodać do zupy
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa krem z batatów

Przygotowanie

  1. Do garnka wlać wodę . Warzywa obrać pokroić w grubszą kostkę.Bataty również pokroić w kostkę.

  2. Wszystkie warzywa wrzucić do garnka doprawić solą ,dodać liść laurowy ,ziele angielskie,rozmaryn, oregano ,gotować 25 min.

  3. Ugotowany wywar zblendować .Zagotować doprawić chili ,papryką,chwilę pogotować.

  4. Kabanosy pokroić na drobno.Nalać zupę do talerza dodać kleksa ze śmietany ,kabanosy ,ile kto lubi ,można również groszek ptysiowy.Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

helenapon 06 lutego Lubię bataty ale jeszcze nie robiłam z nich zupy. Muszę wypróbować. Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń