Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna i pożywna zupa ,którą można wzbogacić drobno pokrojonymi kabanoskami lub groszkiem ptysiowym , kleksem śmietany.
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 666
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 113
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1254
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 666
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 113
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1254
Składniki
Do garnka wlać wodę . Warzywa obrać pokroić w grubszą kostkę.Bataty również pokroić w kostkę.
Wszystkie warzywa wrzucić do garnka doprawić solą ,dodać liść laurowy ,ziele angielskie,rozmaryn, oregano ,gotować 25 min.
Ugotowany wywar zblendować .Zagotować doprawić chili ,papryką,chwilę pogotować.
Kabanosy pokroić na drobno.Nalać zupę do talerza dodać kleksa ze śmietany ,kabanosy ,ile kto lubi ,można również groszek ptysiowy.Smacznego!!!