Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Awaryjna zupa, kiedy nie mam czasu i pomysłu na inne danie. Przy tym nieustająco smaczna.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 793
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8817
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1297
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10423
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4714
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 793
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8817
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1297
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10423
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4714
Składniki
W garnku o grubym dnie roztapiamy masło, wrzucamy bataty, paprykę, cebulę i czosnek. Dusimy 3-4 minuty. Następnie zalewamy bulionem i gotujemy 15 minut, aż warzywa będą miękkie.
Całość studzimy i miksujemy. Dodajemy przyprawy do smaku (papryka, gałka, sól, pieprz) i gotujemy 2 minuty. Podajemy z kleksem śmietany.