Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Awaryjna zupa, kiedy nie mam czasu i pomysłu na inne danie. Przy tym nieustająco smaczna.
Nie ma to jak domowe pierogi z ziemniakami, serem i cebulką.
Odsłon: 937
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 301
Tortellini to tradycyjne włoskie pierożki, które można kupić w polskich sklep...
Odsłon: 414
Turecka jajecznica (Menemen) to smaczne i łatwe w przygotowaniu danie śniadan...
Odsłon: 267
Nie ma to jak domowe pierogi z ziemniakami, serem i cebulką.
Odsłon: 937
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 301
Tortellini to tradycyjne włoskie pierożki, które można kupić w polskich sklep...
Odsłon: 414
Turecka jajecznica (Menemen) to smaczne i łatwe w przygotowaniu danie śniadan...
Odsłon: 267
Składniki
W garnku o grubym dnie roztapiamy masło, wrzucamy bataty, paprykę, cebulę i czosnek. Dusimy 3-4 minuty. Następnie zalewamy bulionem i gotujemy 15 minut, aż warzywa będą miękkie.
Całość studzimy i miksujemy. Dodajemy przyprawy do smaku (papryka, gałka, sól, pieprz) i gotujemy 2 minuty. Podajemy z kleksem śmietany.