Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118253
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8446
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3119
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2186
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1557
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118253
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8446
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3119
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2186
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1557
Składniki
Szparagi myjemy, usuwamy łykowate części, kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy do garnka. Całość zalewamy zimną wodą, tuż powyżej wysokości warzyw. Zagotowujemy, zmniejszamy płomień i gotujemy jeszcze 10 min. Zupę zestawiamy ze źródła ciepła, lekko studzimy. Dodajemy śmietanę i blendujemy na gładko. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy ze skropioną oliwą z oliwek, grzankami i świeżą natką pietruszki.