Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30902
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3630
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4254
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1131
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30902
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3630
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4254
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1131
Składniki
Szparagi myjemy, usuwamy łykowate części, kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy do garnka. Całość zalewamy zimną wodą, tuż powyżej wysokości warzyw. Zagotowujemy, zmniejszamy płomień i gotujemy jeszcze 10 min. Zupę zestawiamy ze źródła ciepła, lekko studzimy. Dodajemy śmietanę i blendujemy na gładko. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy ze skropioną oliwą z oliwek, grzankami i świeżą natką pietruszki.