Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Białe cudo <3
Ziemniaki , to tradycyjna potrawa chłopów holenderskich i jedna z ulubionych...
Odsłon: 129
Przepis dnia
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 256
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 19070
Kapusta pekińska z jabłkiem, marchewką i cebulą polana prostym sosem winegret...
Odsłon: 955
Ziemniaki , to tradycyjna potrawa chłopów holenderskich i jedna z ulubionych...
Odsłon: 129
Przepis dnia
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 256
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 19070
Kapusta pekińska z jabłkiem, marchewką i cebulą polana prostym sosem winegret...
Odsłon: 955
Składniki
Szparagi myjemy, usuwamy łykowate części, kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy do garnka. Całość zalewamy zimną wodą, tuż powyżej wysokości warzyw. Zagotowujemy, zmniejszamy płomień i gotujemy jeszcze 10 min. Zupę zestawiamy ze źródła ciepła, lekko studzimy. Dodajemy śmietanę i blendujemy na gładko. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy ze skropioną oliwą z oliwek, grzankami i świeżą natką pietruszki.