Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35612
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17509
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 240
Banalnie prosty w przygotowaniu makaron z naleśników, który można zjeść jako...
Odsłon: 162
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 184
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35612
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17509
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 240
Banalnie prosty w przygotowaniu makaron z naleśników, który można zjeść jako...
Odsłon: 162
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 184
Składniki
Szparagi myjemy, usuwamy łykowate części, kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy do garnka. Całość zalewamy zimną wodą, tuż powyżej wysokości warzyw. Zagotowujemy, zmniejszamy płomień i gotujemy jeszcze 10 min. Zupę zestawiamy ze źródła ciepła, lekko studzimy. Dodajemy śmietanę i blendujemy na gładko. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy ze skropioną oliwą z oliwek, grzankami i świeżą natką pietruszki.