Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, pożywna zupa z bobu z grzankami to idealna propozycja na smaczny obiad. Do tego przepisu z powodzeniem możecie użyć bobu mrożonego.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 662
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 451
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 662
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 451
Składniki
W garnku rozpuścić masło z olejem. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i szczyptę cukru, podsmażyć do zrumienienie. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz bób. Całość chwilę podsmażyć. Zalać bulionem i gotować na wolnym ogniu ok. 10 minut. Dodać posiekane zioła i rukolę. Zupę lekko przestudzić i zmiksować na gładki krem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Ponownie podgrzać. Na suchej patelni podprażyć płatki migdałowe. Zupę podawać z wiórkami sera, grzankami i podprażonymi płatkami migdałów.
Rady: Zupę można zabielić odrobiną słodkiej śmietany. Płatki migdałowe można zastąpić prażonymi ziarnami słonecznika lub pestkami dyni. Zupę można także podać z jajkiem na twardo lub domowym groszkiem ptysiowym.