Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa grzybowa z Borowikami w kremowej postaci idealna na jesienne, mroźne wieczory, wpisująca się w sezon grzybowy. Oto bardzo łatwy i szybki przepis na kremową zupę z borowików. W tym przepisie użyjemy suszonych borowików i świeżych dla koloru i intensywności smaku. Kapelusze z grzybów możemy zapiec na maśle na patelni i użyć zamiast grzanek. Możemy również skropić śmietanką i posypać zieleniną, w tym przypadku pietruszką. Wersja z grzankami wymaga jedynie smażenia na patelni w oliwie czosnkowej pokrojonych kawałków ciemnego pieczywa.
Polecam. Łagodna pasta bez cebuli.
Odsłon: 67
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4809
Polecam. Łagodna pasta bez cebuli.
Odsłon: 67
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4809
Składniki
Całość przedstawiam na filmie poniżej:) zachęcam do odwiedzania i komentowania mojego kanału Gotuj z Klasą na Youtube gdzie znajdziecie więcej pysznych przepisów. Przepis na zupę krem z Borowików: - Na maśle w rondlu smażymy kolejno - Cebulę, czosnek, marchewkę, świeże borowiki, ziemniaki i selera. - Po zrumienieniu wszystkich warzyw dodajemy suszone grzyby i zalewamy wodą z suszonych borowików. - Dodajemy sól, pieprz, tymianek i śmietankę. - Gotujemy aż warzywa zmiękną i miksujemy wszystko na gładko. Podajemy z pietruszką, zasmażonymi grzybami bądź z grzankami.:)