Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegetarianskie danie z warzyw, z brokulem i porem w roli glownej, z dodatkiem Cheddara i slodkiej smietanki. Powiem krotko - chyba sie przejadlam :-P
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5552
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29890
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 251
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19610
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1128
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5552
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29890
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 251
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19610
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1128
Składniki
Na gleboka patelnie dajemy maslo, na ktorym najpierw przesmazamy pora pokrojonego w polkrazki i drobno pokrojone 3 zabki czosnku. Nastepnie dodajemy pokrojona marchewke, pietruszke i selera (tylko po kawaleczku tych warzyw, aby nie zdominowaly smaku zupy) i jeszcze chwilke smazymy. Podlewamy 1 litrem wody i dodajemy brokula (oprocz jego rozyczek) pokrojonego na mniejsze kawalki oraz ziemniaczki pokrojone w kostke. Przyprawiamy przyprawa warzywna (nie za duzo, gdyz bedziemy dodawac jeszcze ser, ktory jest slony), pieprzem, kurkuma i gotujemy pod perforowana pokrywa ok 35 minut. Po tym czasie dodajemy rozyczki brokula i od momentu ponownego zagotowania sie zupy gotujemy jeszcze 10 minut. Uzupelniamy tez nieco wode. Kilka rozyczek brokula mozna wyjac wczesniej z przeznaczeniem jako dekoracja zupy. Po tym czasie dodajemy galke muszkatalowa i ser Cheddar, mieszamy az sie on rozpusci. Zupe zestawiamy z ognia i miksujemy blenderem bezposrednio na patelni. Dodajemy smietanke. Na talerzu przyprawiamy spora iloscia Maggi. Mozna dodatkowo zrobic grzanki z miekkiego chleba pszennego: 2 kromki kroimy w kostke i dajemy na pare minut na rozgrzana, sucha patelnie. bardzo syte - polecam z powodzeniem, jako danie glowne.