Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem z brokułów na bazie bulionu z dodatkiem warzyw, to propozycja sycącej i kremowej zupy na danie główne lub kolację.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22454
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 164
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 349
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 490
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22454
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 164
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 349
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 490
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę a obrane ząbki w plasterki. Marchewkę i pietruszkę kroimy na mniejsze cząstki a ziemniaki w większą kostkę. Brokuła dzielimy na mniejsze różyczki.
W garnku z rozgrzanym tłuszczem szklimy posiekaną cebulę oraz czosnek często mieszając a następnie wrzucamy pokrojoną marchewkę, pietruszkę oraz ziemniaki, wszystko chwilę dusimy od czasu do czasu mieszając, zalewamy gorącym bulionem i gotujemy aż warzywa będą miękkie. Następnie dodajemy brokuła i całość gotujemy do jego miękkości. Pod koniec gotowania zupę doprawiamy solą, czarnym pieprzem oraz gałką muszkatołową, zdejmujemy z ognia i przestudzamy. Lekko przestudzoną zupę blendujemy na gładki krem. Gotową zupę podajemy z grzankami, groszkiem ptysiowym lub solo.