Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem z brokułów na bazie bulionu z dodatkiem warzyw, to propozycja sycącej i kremowej zupy na danie główne lub kolację.
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 58
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 4001
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6787
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 58
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 4001
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6787
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę a obrane ząbki w plasterki. Marchewkę i pietruszkę kroimy na mniejsze cząstki a ziemniaki w większą kostkę. Brokuła dzielimy na mniejsze różyczki.
W garnku z rozgrzanym tłuszczem szklimy posiekaną cebulę oraz czosnek często mieszając a następnie wrzucamy pokrojoną marchewkę, pietruszkę oraz ziemniaki, wszystko chwilę dusimy od czasu do czasu mieszając, zalewamy gorącym bulionem i gotujemy aż warzywa będą miękkie. Następnie dodajemy brokuła i całość gotujemy do jego miękkości. Pod koniec gotowania zupę doprawiamy solą, czarnym pieprzem oraz gałką muszkatołową, zdejmujemy z ognia i przestudzamy. Lekko przestudzoną zupę blendujemy na gładki krem. Gotową zupę podajemy z grzankami, groszkiem ptysiowym lub solo.