Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem z brokułów na bazie bulionu z dodatkiem warzyw, to propozycja sycącej i kremowej zupy na danie główne lub kolację.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37360
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37360
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę a obrane ząbki w plasterki. Marchewkę i pietruszkę kroimy na mniejsze cząstki a ziemniaki w większą kostkę. Brokuła dzielimy na mniejsze różyczki.
W garnku z rozgrzanym tłuszczem szklimy posiekaną cebulę oraz czosnek często mieszając a następnie wrzucamy pokrojoną marchewkę, pietruszkę oraz ziemniaki, wszystko chwilę dusimy od czasu do czasu mieszając, zalewamy gorącym bulionem i gotujemy aż warzywa będą miękkie. Następnie dodajemy brokuła i całość gotujemy do jego miękkości. Pod koniec gotowania zupę doprawiamy solą, czarnym pieprzem oraz gałką muszkatołową, zdejmujemy z ognia i przestudzamy. Lekko przestudzoną zupę blendujemy na gładki krem. Gotową zupę podajemy z grzankami, groszkiem ptysiowym lub solo.