Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, sycaca, i ten kolor :-) Przepis ze strony coolinarika.com
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5279
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2418
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5279
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2418
Składniki
Na oleju podsmazyc drobno posiekana cebulke. Dodac czosnek i smazyc jeszcze minute. Buraki, marchew i ziemniaki pokroic w drobna kostke, dodac do cebuli i czosnku, smazyc razem chwile. Zalac calosc bulionem (tak, by warzywa byly przykryte). Gotowac na wolnym ogniu do miekkosci. Doprawic sola i pieprzem, dodac sok z cytryny, calosc zmiksowac blenderem. Jesli zupa bedzie za gesta, dodac bulionu. Zupe podawac z chrzanem, posypana posiekana natka pietruszki.