Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa-krem z buraków"
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 306
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 66
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 110
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 494
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 306
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 66
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 110
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 494
Składniki
<strong>Przepis przysłała Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic</strong>
Obierz ziemniaki, cebulę, buraki oraz czosnek. Buraki zetrzyj na tarce jarzynowej, pozostałe warzywa pokrój w kostkę, ząbek czosnku posiekaj.
Na patelni rozgrzej masło z oliwą. Podsmaż cebulę, czosnek, buraki. Wrzuć listek laurowy, ziemniaki, zalej sokiem z pomarańczy i duś chwilę. Wlej bulion i gotuj, aż ziemniaki będą miękkie.
Wyjmij listek laurowy, zmiksuj całość. Przypraw solą oraz pieprzem. Podaj krem udekorowany smużkami mleczka kokosowego.Źródło: Bella Relaks