Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa krem z cukinii z serkiem mascarpone jest delikatna i bardzo smaczna. Najbardziej smakuje z dodatkiem chrupiących grzanek.
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 431
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 990
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 98
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 431
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 990
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 98
Składniki
Na rozgrzanej oliwie zeszklić posiekaną cebulę i czosnek. Umytą cukinię pokroić w kostkę, połączyć z cebulą, podsmażyć.
Ziemniaki obrać, pokroić, zalać gorącą wodą, dodać kostkę rosołową, podsmażoną cukinię z cebulą, odrobinę pieprzu i mielonej gałki muszkatołowej, gotować do miękkości, następnie zmiksować.
Dodać serek mascarpone i musztardę, wymieszać, podgrzać( nie gotować). Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z grzankami i posiekaną natką pietruszki.