Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna i aromatyczna zupa krem z cukinii.
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 35
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 50
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 52
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 56
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 37
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 35
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 50
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 52
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 56
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 37
Składniki
Cebulę szatkuję i podsmażam w garnku na maśle. Cukinię i ziemniaki myję, obieram i tnę w około centymetrowe kostki. Jeśli cukinia jest nieco starsza, pozbywam się wcześniej skórki i nasion. Pocięte warzywa dodaję do cebuli i lekko podsmażam.
Do podsmażonych warzyw dodaję wodę i sól. Gotuję około 20 minut. Następnie przyprawiam pieprzem ziołowym i imbirem i gotuję kolejne 10 minut. Garnek ściągam z ognia. Gdy zupa lekko przestygnie, rozdrabniam warzywa za pomocą blendera.