Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna i aromatyczna zupa krem z cukinii.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5292
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29623
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 208
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19219
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 933
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5292
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29623
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 208
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19219
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 933
Składniki
Cebulę szatkuję i podsmażam w garnku na maśle. Cukinię i ziemniaki myję, obieram i tnę w około centymetrowe kostki. Jeśli cukinia jest nieco starsza, pozbywam się wcześniej skórki i nasion. Pocięte warzywa dodaję do cebuli i lekko podsmażam.
Do podsmażonych warzyw dodaję wodę i sól. Gotuję około 20 minut. Następnie przyprawiam pieprzem ziołowym i imbirem i gotuję kolejne 10 minut. Garnek ściągam z ognia. Gdy zupa lekko przestygnie, rozdrabniam warzywa za pomocą blendera.