Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna i aromatyczna zupa krem z cukinii.
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 4
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 769
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2080
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4073
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 4
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 769
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2080
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4073
Składniki
Cebulę szatkuję i podsmażam w garnku na maśle. Cukinię i ziemniaki myję, obieram i tnę w około centymetrowe kostki. Jeśli cukinia jest nieco starsza, pozbywam się wcześniej skórki i nasion. Pocięte warzywa dodaję do cebuli i lekko podsmażam.
Do podsmażonych warzyw dodaję wodę i sól. Gotuję około 20 minut. Następnie przyprawiam pieprzem ziołowym i imbirem i gotuję kolejne 10 minut. Garnek ściągam z ognia. Gdy zupa lekko przestygnie, rozdrabniam warzywa za pomocą blendera.