Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ja moją zupę z cukinii przygotowałam na mięsie ze schabu wieprzowego z dodatkiem pietruszki, marchewki i ziemniaka. Do tego dałam sporo koperku. Zupa wychodzi gęsta i jest pyszna. Dodatkowo ma ładny trochę taki musztardowy kolor. Jest zdrowa i mało kaloryczna.
smaczny pieczony kurczak w nowej odsłonie.
Odsłon: 111
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 82
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 6011
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6849
smaczny pieczony kurczak w nowej odsłonie.
Odsłon: 111
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 82
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 6011
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6849
Składniki
Mięso umyłam i pokroiłam w drobną kostkę. Wrzuciłam go do garnka. Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę obrałam, opłukałam, pokroiłam w kostkę i dodałam do mięsa. Cukinię obrałam ze skóry, wydrążyłam gniazda nasienne i pokroiłam w podobną kostkę jak pozostałe warzywa. Dodałam ją do garnka. Koperek drobno posiekałam i dodałam do warzyw i mięsa. Wszystko zalałam wodą tak aby warzywa i mięso były przykryte. Włożyłam listek laurowy i ziele angielskie. Garnek ustawiłam na gazie i zagotowałam zupę. Gotowałam ją aż warzywa i mięso były miękkie. Pod koniec gotowania doprawiłam zupę solą i pieprzem. Po ugotowaniu wyjęłam z zupy listek laurowy i ziele angielskie a zupę zblendowałam blenderem ręcznym na jednolity krem bez grudek. Gdyby krem wyszedł za rzadki można wsypać łyżeczkę kaszy manny i jeszcze pogotować aż zupa zgęstnieje. Zupa jest pyszna z grzankami lub świeżym pieczywem.