Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta i bardzo smaczna zupka z cukinii. Dostałam niedawno dużą cukinię i trzeba było ją jakoś przerobić :-) trafiło na zupkę, pierwszy raz robiłam, ale powiem szczerze, nie spodziewałam się, że cukinia w zupie może być taka dobra. Zupkę podałam z grzankami czosnkowymi z serem... pychota.
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 21
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6656
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 21
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6656
Składniki
Na patelni przesmażyć na maśle klarowanym cebulę i kilka ząbków czosnku, i przełożyć do gotującej się zupy. Na tej samej patelni dalej na maśle klarowanym usmażyć do zrumienienia pokrojoną na kawałki cukinię i przełożyć ją do zupy (jeśli cukinia ma grubą skórkę i duże pestki należy ją obrać i wydrążyć). Zupę gotować ok. 10 minut na małym ogniu. Następnie całość zblendować. Na koniec doprawić solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny oraz wlać troszkę śmietany kremówki. Chwilę zagotować. Cukinia z patelni daje niesamowity aromat, zupka jest przepyszna. SMACZNEGO!!!