Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta i bardzo smaczna zupka z cukinii. Dostałam niedawno dużą cukinię i trzeba było ją jakoś przerobić :-) trafiło na zupkę, pierwszy raz robiłam, ale powiem szczerze, nie spodziewałam się, że cukinia w zupie może być taka dobra. Zupkę podałam z grzankami czosnkowymi z serem... pychota.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 353
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 48
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 373
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 353
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 48
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 373
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Składniki
Na patelni przesmażyć na maśle klarowanym cebulę i kilka ząbków czosnku, i przełożyć do gotującej się zupy. Na tej samej patelni dalej na maśle klarowanym usmażyć do zrumienienia pokrojoną na kawałki cukinię i przełożyć ją do zupy (jeśli cukinia ma grubą skórkę i duże pestki należy ją obrać i wydrążyć). Zupę gotować ok. 10 minut na małym ogniu. Następnie całość zblendować. Na koniec doprawić solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny oraz wlać troszkę śmietany kremówki. Chwilę zagotować. Cukinia z patelni daje niesamowity aromat, zupka jest przepyszna. SMACZNEGO!!!