Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piękna i przepyszna gęsta zupa z sezonowych warzyw. Cukinia i bób świetnie współgrają smakowo.
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 57
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 3912
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6786
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 57
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 3912
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6786
Składniki
Grzanki możemy przygotować z tego przepisu: https://smaker.pl/przepisy-dodatki/przepis-ostre-czosnkowe-grzanki,190803,sprytnachochla.html?fbclid=IwAR0OHQPyTiqmy6cBTT2pnVwOjWCYhyq10t5Ixo7tCbhLWCR92At7czc0s5c Bób zalewamy wodą i gotujemy - od momenty wrzenie ok 15 minut jeśli jest świeży, starszy może gotować się dłużej. Po tym czasie przelewamy go zimną wodą i obieramy. Ziemniaka obieramy i kroimy w drobną kostkę, aby szybko się ugotował. Cukinię kroimy w dużą kostkę (może być razem ze skórką), cebulę kroimy na ćwiartki. Do garnka wkładamy ziemniaki, cukinię, cebulę i czosnek, zalewamy bulionem. Gotujemy, aż warzywa będą miękkie, powinno wystarczyć 15 minut. Dodajemy bób i przyprawy. Dokładanie miksujemy blenderem. Jeśli zupa jest za gęsta, możecie dodać odrobinę wody. Gotujemy razem jeszcze kilka minut. Podajemy z grzankami.