Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piękna i przepyszna gęsta zupa z sezonowych warzyw. Cukinia i bób świetnie współgrają smakowo.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 386
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 399
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 386
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 399
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Składniki
Grzanki możemy przygotować z tego przepisu: https://smaker.pl/przepisy-dodatki/przepis-ostre-czosnkowe-grzanki,190803,sprytnachochla.html?fbclid=IwAR0OHQPyTiqmy6cBTT2pnVwOjWCYhyq10t5Ixo7tCbhLWCR92At7czc0s5c Bób zalewamy wodą i gotujemy - od momenty wrzenie ok 15 minut jeśli jest świeży, starszy może gotować się dłużej. Po tym czasie przelewamy go zimną wodą i obieramy. Ziemniaka obieramy i kroimy w drobną kostkę, aby szybko się ugotował. Cukinię kroimy w dużą kostkę (może być razem ze skórką), cebulę kroimy na ćwiartki. Do garnka wkładamy ziemniaki, cukinię, cebulę i czosnek, zalewamy bulionem. Gotujemy, aż warzywa będą miękkie, powinno wystarczyć 15 minut. Dodajemy bób i przyprawy. Dokładanie miksujemy blenderem. Jeśli zupa jest za gęsta, możecie dodać odrobinę wody. Gotujemy razem jeszcze kilka minut. Podajemy z grzankami.