Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1527
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1282
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1367
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1166
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1527
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1282
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1367
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1166
Składniki
Zaczynamy od pokrojenia cebuli i cukinii w większą kostkę, brokuła dzielimy na małe różyczki. Na patelni rozgrzewamy olej,wrzucamy do niego cebulę z cukinią i smażymy do zrumienienia.Podlewamy wszystko wodą lub bulionem i dodajemy brokuła. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i dusimy pod przykryciem do miękkości brokuła.
Kiedy brokuł jest już miękki, zdejmujemy zupę z ognia i dajemy jej chwilę przestygnąć.Wyjmujemy ziele angielskie i liść laurowy. Następnie blendujemy zupę na gładki krem i doprawiamy solą i pieprzem.
wylewamy zupę na talerz i posypujemy dodatkami.