Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12227
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1374
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12946
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4991
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12227
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1374
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12946
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4991
Składniki
Zaczynamy od pokrojenia cebuli i cukinii w większą kostkę, brokuła dzielimy na małe różyczki. Na patelni rozgrzewamy olej,wrzucamy do niego cebulę z cukinią i smażymy do zrumienienia.Podlewamy wszystko wodą lub bulionem i dodajemy brokuła. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i dusimy pod przykryciem do miękkości brokuła.
Kiedy brokuł jest już miękki, zdejmujemy zupę z ognia i dajemy jej chwilę przestygnąć.Wyjmujemy ziele angielskie i liść laurowy. Następnie blendujemy zupę na gładki krem i doprawiamy solą i pieprzem.
wylewamy zupę na talerz i posypujemy dodatkami.