Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
I tak oto z pierwszymi promieniami wiosennego słońca i śpiewem przybyłych szpaków naszła mnie ochotą na lekką, letnią zupę. Okazja ku temu była bo w lodówce akurat leżały dwie dorodne cukinie
Cebulę kroję w kostkę a czosnek w plasterki. W garnku z grubym dnem podgrzewam odrobinę oleju i podsmażam cebulę z czosnkiem. W trakcie smażenia dodaję kurkumę i zioła prowansalskie. Cukinię myję i kroję w grubą kostkę wraz ze skórką. Obrane ziemniaki też kroję w kostkę. Warzywa wrzucam do garnka z cebulę i czosnkiem i smażę około 5 minut cały czas mieszając. Teraz zalewam warzywa wodą tylko tyle aby były przykryte. Gotuję do miękkości warzyw 15-20 minut. Zupę blenduję ręcznym blenderem na gładki krem. Tymianek siekam drobno. Trochę odkładam do posypania zupy na talerzu a resztę wrzucam do zupy. Doprawiam solą i pierzem.
Słonecznik wrzucam na rozgrzaną patelnię i prażę aż uzyska złoty kolor. W trakcie smażenia często potrząsam patelnią aby słonecznik równo się uprażył i nie przypalił.
Zupę podaję posypaną uprażonym słonecznikiem i świeżym tymiankiem.
Delikatny smak kremu z cukinii równoważy słony posmak szynki parmeńskiej. Do...
Odsłon: 232
Lekka i smaczna sałatka idealna na różne okazje może zastąpić danie obiadowe,...
Odsłon: 2665
Pyszna sałatka którą bardzo lubi moja córka chodź nie jest wegetarianką bard...
Odsłon: 45
Pyszne, proste w przygotowaniu i bardzo ste żeberka.
Odsłon: 183
Polecam bardzo smaczną sałatkę ze śledzi al -matias z suszonymi pomidorami w...
Odsłon: 44
Lekka i smaczna sałatka idealna na różne okazje może zastąpić danie obiadowe,...
Odsłon: 2665
Pyszna sałatka którą bardzo lubi moja córka chodź nie jest wegetarianką bard...
Odsłon: 45
Pyszne, proste w przygotowaniu i bardzo ste żeberka.
Odsłon: 183
Polecam bardzo smaczną sałatkę ze śledzi al -matias z suszonymi pomidorami w...
Odsłon: 44
Składniki
Cebulę kroję w kostkę a czosnek w plasterki. W garnku z grubym dnem podgrzewam odrobinę oleju i podsmażam cebulę z czosnkiem. W trakcie smażenia dodaję kurkumę i zioła prowansalskie. Cukinię myję i kroję w grubą kostkę wraz ze skórką. Obrane ziemniaki też kroję w kostkę. Warzywa wrzucam do garnka z cebulę i czosnkiem i smażę około 5 minut cały czas mieszając. Teraz zalewam warzywa wodą tylko tyle aby były przykryte. Gotuję do miękkości warzyw 15-20 minut. Zupę blenduję ręcznym blenderem na gładki krem. Tymianek siekam drobno. Trochę odkładam do posypania zupy na talerzu a resztę wrzucam do zupy. Doprawiam solą i pierzem.
Słonecznik wrzucam na rozgrzaną patelnię i prażę aż uzyska złoty kolor. W trakcie smażenia często potrząsam patelnią aby słonecznik równo się uprażył i nie przypalił. Zupę podaję posypaną uprażonym słonecznikiem i świeżym tymiankiem.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa krem brokułowo - cukiniowa
Zupy
Botwinka
Zupy
Zupa belwederska
Zupy
Zupa jagodowa z makaronem
Zupa krem brokułowo - cukiniowa
Polecam dzisiaj zupę krem z brokułu i cukinii. Zupka bardzo szybka w przygoto...
Odsłon: 66
Botwinka
Pyszne , zdrowa i pożywna zupa z warzywami, ziemniakami z dodatkiem jajka po...
Odsłon: 2117