Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis który dzisiaj Wam pokażę, to zupa krem z czerwonej papryki z dodatkiem grzanek, u mnie serowych. Wszystko razem pysznie smakuje i jak na taką pogodę jest wręcz idealna <3 Bo rozgrzewająca
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 123
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21525
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 75
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 845
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 123
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21525
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 75
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 845
Składniki
Nastawiamy wszystkie składniki na rosół (najlepiej na 2 skrzydełkach) i gotujemy według według uznania. Paprykę czerwona czyścimy, dzielimy na części i myjemy. Układamy paprykę na blaszce i wkładamy do piekarnika rozgrzanego na ok. 200 stopni. Pieczemy paprykę w piekarniku, aż skórka będzie miejscami przypalona i zmarszczona. Następnie wyjmujemy ją z piekarnika i na ok. 10 minut przekładamy do reklamówki foliowej i szczelnie zamykamy. (Robimy to po to, by można było lekko ściągać później skórkę z papryki). Grillowaną paprykę ze słoiczka wyciągamy i kroimy w kostkę. Pokrojoną tak paprykę wrzucamy do gotującego się rosołu. Po 10 minutach z worka foliowego wyciągamy naszą paprykę i ściągamy z niej skórkę, kroimy w kostkę i również wrzucamy do zupy. Zupę przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem, papryką, maggą, oregano. Do osobnej miski wlewamy 3 chochelki zupy i dodajemy serki topione. Następnie blendujemy je w tej misce na gładko.
Wlewamy do zupy i mieszamy. Ugotowane warzywa i mięso z rosołu wyciągamy i kroimy drobniej, po czym z powrotem wrzucamy do zupy. Teraz pozostaje nam tylko wszystko razem zmiksować na gładko. Zupę krem z czerwonej papryki najlepiej podajemy z grzankami.
Zupę krem z czerwonej papryki najlepiej podajemy z grzankami.