Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis który dzisiaj Wam pokażę, to zupa krem z czerwonej papryki z dodatkiem grzanek, u mnie serowych. Wszystko razem pysznie smakuje i jak na taką pogodę jest wręcz idealna <3 Bo rozgrzewająca
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10355
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5959
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5304
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12790
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4554
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10355
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5959
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5304
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12790
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4554
Składniki
Nastawiamy wszystkie składniki na rosół (najlepiej na 2 skrzydełkach) i gotujemy według według uznania. Paprykę czerwona czyścimy, dzielimy na części i myjemy. Układamy paprykę na blaszce i wkładamy do piekarnika rozgrzanego na ok. 200 stopni. Pieczemy paprykę w piekarniku, aż skórka będzie miejscami przypalona i zmarszczona. Następnie wyjmujemy ją z piekarnika i na ok. 10 minut przekładamy do reklamówki foliowej i szczelnie zamykamy. (Robimy to po to, by można było lekko ściągać później skórkę z papryki). Grillowaną paprykę ze słoiczka wyciągamy i kroimy w kostkę. Pokrojoną tak paprykę wrzucamy do gotującego się rosołu. Po 10 minutach z worka foliowego wyciągamy naszą paprykę i ściągamy z niej skórkę, kroimy w kostkę i również wrzucamy do zupy. Zupę przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem, papryką, maggą, oregano. Do osobnej miski wlewamy 3 chochelki zupy i dodajemy serki topione. Następnie blendujemy je w tej misce na gładko.
Wlewamy do zupy i mieszamy. Ugotowane warzywa i mięso z rosołu wyciągamy i kroimy drobniej, po czym z powrotem wrzucamy do zupy. Teraz pozostaje nam tylko wszystko razem zmiksować na gładko. Zupę krem z czerwonej papryki najlepiej podajemy z grzankami.
Zupę krem z czerwonej papryki najlepiej podajemy z grzankami.