Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj ode mnie propozycja prozdrowotna szczególnie na kwarantannę, mianowicie zupa krem z czosnku. Jest przepyszna, aromatyczna i wbrew pozorom po jej zjedzeniu nie zionie się czosnkiem. Polecam tą zupkę, a już najlepsza jest na drugi dzień :-)
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 64
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 3688
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 112
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 64
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 3688
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 112
Składniki
Rosół zagotować razem z serkiem topionym. Ziemniaki obrać, przekroić na ćwiartki i dać do zupy. Czosnek i cebulę obrać. Cebulę pokroić w plastry i razem z 2/3 ząbków czosnku usmażyć na maśle na patelni na małym ogniu, aż się lekko zbrązowieją. Tego czosnku trochę jest, ale przez to smażenie wydobywa się w zupie słodycz i niezwykły aromat. Następnie przełożyć do zupy i dalej gotować przez ok. 20 minut. Pod koniec dodać przeciśnięty przez praskę pozostały czosnek i chwilkę całość gotować. Następnie zupę blendujemy i doprawiamy. Gdyby zupa wyszła rzadka, to można ją zagęścić wodą z mąką ziemniaczaną. Zupkę można podawać z domowymi grzankami. Polecam, bo ta zupka to niebo w gębie :-) SMACZNEGO!!!