Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa krem z duszonej kalarepy

Zupa krem z duszonej kalarepy

Autor:

Przepisów i artykułów: 454 Ocena: 4705

Dodano:

Odsłon: 106

Zupa z duszonej kalarepy w formie kremu...polecam ;)

Składniki

  • skrzydełka kurczaka 1-2 szt
  • marchew 1/2 szt
  • ziemniaki 1 szt
  • kalarepka młoda 1-2 szt
  • cebula 1/2 szt
  • masło 1 łyżka
  • kucharek do smaku
  • majeranek do smaku
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Skrzydełko zagotować z zieleniną i pokrojona marchewką i ziemniakiem. Na patelni stopić masło i dodać pokrojona cebulę i kalarepę. Doprawić i dusić do miękkości. Uduszone warzywa przełożyć do zupy, zagotować.

  2. Następnie mięso ze skrzydełka obrać, dodać do garnka i całość dokładnie zmiksować. Podawać np. ze startym żółtym serem i grzankami z chleba wieloziarnistego.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń