Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak to sobie wymyśliłam. Zupa wyszła bardzo dobra. Polecam :)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9124
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9124
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Warzywa obrać. Dynię i ziemniaki pokroić w kostkę. Marchew i pietruszkę pokroić na cienkie plasterki. Na oliwie z oliwek podsmażyć dynię. Dodać marchewkę, pietruszkę i ziemniaki. Warzywa zalać 1/2 l wody, gotować do miękkości. Zupę ostudzić, zmiksować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i curry. Cebule pokroić w kostkę, pora w cienkie talarki. Cebulę podsmażyć na oliwie. Pora należy lekko zeszklić na maśle. Zupę podgrzać. Serwować na talerz, dokładając grzanki, oraz po łyżce pora i łyżeczce smażonej cebuli. Zupę należy także polać łyżką śmietanki (dla smaku) i posypać odrobiną papryki w proszku (dla wyglądu). :)) Smacznego.