Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak to sobie wymyśliłam. Zupa wyszła bardzo dobra. Polecam :)
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 14
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 12
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21610
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 77
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 14
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 12
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21610
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 77
Składniki
Warzywa obrać. Dynię i ziemniaki pokroić w kostkę. Marchew i pietruszkę pokroić na cienkie plasterki. Na oliwie z oliwek podsmażyć dynię. Dodać marchewkę, pietruszkę i ziemniaki. Warzywa zalać 1/2 l wody, gotować do miękkości. Zupę ostudzić, zmiksować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i curry. Cebule pokroić w kostkę, pora w cienkie talarki. Cebulę podsmażyć na oliwie. Pora należy lekko zeszklić na maśle. Zupę podgrzać. Serwować na talerz, dokładając grzanki, oraz po łyżce pora i łyżeczce smażonej cebuli. Zupę należy także polać łyżką śmietanki (dla smaku) i posypać odrobiną papryki w proszku (dla wyglądu). :)) Smacznego.