Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis na wegetariańską zupę - krem z dyni, z grzankami własnymi grzankami. Zupa idealna jako przystawka albo jako lekkie danie na upalne dni.
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 99
Domowe frytki warzywne z piekarnika, podane z dodatkiem zdrowszej wersji popu...
Odsłon: 48
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 99
Domowe frytki warzywne z piekarnika, podane z dodatkiem zdrowszej wersji popu...
Odsłon: 48
Składniki
Dynię obieramy i kroimy w kostkę. W głębokim garnku rozgrzewamy 1/4 kostki masła i wrzucamy pokrojoną dynię. Smażymy aż zacznie robić się miękka. Obieramy pozostałe warzywa. Pietruszkę, marchewkę, ziemniaka i seler kroimy w kostkę i dodajemy do garnka z dynią. Nożem zgniatamy ząbki czosnku i wrzucamy do garnka. Przyprawiamy odrobiną soli, pieprzu i mielonego imbiru. Kiedy wszystko się podsmaży wlewamy wodę, tak aby warzywa były przykryte. Dodajemy por oraz opaloną cebulę, przykrywamy i dusimy do miękkości.
W tym czasie kroimy w drobną kostkę pieczywo i zrumieniamy na patelni z niewielka ilością masła. Kiedy warzywa będą bardzo miękkie wyjmujemy cebulę i por, resztę miksujemy na gładką masę. Doprawiamy pieprzem, solą i imbirem. Podajemy z łezką śmietany i grzankami.