Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis na wegetariańską zupę - krem z dyni, z grzankami własnymi grzankami. Zupa idealna jako przystawka albo jako lekkie danie na upalne dni.
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 154
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1276
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 252
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 154
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1276
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 252
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Składniki
Dynię obieramy i kroimy w kostkę. W głębokim garnku rozgrzewamy 1/4 kostki masła i wrzucamy pokrojoną dynię. Smażymy aż zacznie robić się miękka. Obieramy pozostałe warzywa. Pietruszkę, marchewkę, ziemniaka i seler kroimy w kostkę i dodajemy do garnka z dynią. Nożem zgniatamy ząbki czosnku i wrzucamy do garnka. Przyprawiamy odrobiną soli, pieprzu i mielonego imbiru. Kiedy wszystko się podsmaży wlewamy wodę, tak aby warzywa były przykryte. Dodajemy por oraz opaloną cebulę, przykrywamy i dusimy do miękkości.
W tym czasie kroimy w drobną kostkę pieczywo i zrumieniamy na patelni z niewielka ilością masła. Kiedy warzywa będą bardzo miękkie wyjmujemy cebulę i por, resztę miksujemy na gładką masę. Doprawiamy pieprzem, solą i imbirem. Podajemy z łezką śmietany i grzankami.