Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na zupę krem z dyni z dodatkiem czosnku.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 113
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 215
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1280
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 113
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 215
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1280
Składniki
Dynie i ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Zalać wodą aby dokładnie przykryć warzywa, dodać kostkę rosołową i gotować aż warzywa będą miękkie. Czosnek obrać, dodać do warzyw. Gdy warzywa już zmiękną całość zmiksować i doprawić do smaku. Ja dodaję zieloną pietruszkę i suszoną bazylię. Na zdjęciu tego nie widać bo niezbyt apetycznie to wygląda. Znajoma poczęstowała mnie posypane płatkami migdałów, ja zrobiłam z grzankami.