Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Teraz "dostać z dyni" nabrało nowego znaczenia. A tak na prawie poważnie, taka "czyściocha" jest niesamowita w smaku. Nie jest "zbrukana" innymi dodatkami typu mleko kokosowe czy curry, choć prawdę mówiąc też mi smakują. Czasami warto postawić na proste, co nie znaczy, że nie wyrafinowane, smaki. I kłopotu jest mniej, i wszystkim smakuje. Jeśli wam trochę zostanie, a wątpię, to można lekko zredukować i podać na ten przykład z makaronem linguini lub bucatini. Polecam, Arek Gie.
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 295
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22548
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 275
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 295
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22548
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 275
Składniki
Dynię kroimy na ćwiartki, a te ćwiartki na połówki ;) usuwamy gniazda nasienne. Razem z obraną marchewką i przekrojonym na pół, czosnkiem, układamy w naczyniu żaroodpornym, spryskujemy oliwą i pieczemy 90 minut, pod przykryciem w 200°C. Marchew, "wyciśnięty" czosnek i "wyłyżeczkowaną" od skórki dynię, przekładamy do garnka, zalewamy wodą i blendujemy.Całość zagotowujemy. Teraz są dwie opcje: 1. Dodajemy śmietanę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, podajemy z grzankami lub groszkiem ptysiowym 2. Przecieramy zupę przez sito, dodajemy śmietanę, doprawiamy solą i pieprzem, podajemy z grzankami lub groszkiem ptysiowym. Do Was należy wybór. Smacznego.