Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, aromatyczna i rozgrzewająca :) W sam raz na jesienne chłody.
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6092
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1859
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6092
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1859
 
         
         
                Składniki
Dynię obieramy, wykrawamy gniazda nasienne i kroimy w kawałki. Cebule siekamy w kosteczkę. Na rozgrzane masło (w sporym garnku) wrzucamy cebulkę i chwile smażymy, dodajemy dynię i razem smażymy przez 5-6 minut. Zalewamy całość bulionem, gotujemy do miękkości dyni.
Przyprawiamy do smaku, blenderujemy i w razie potrzeby jeszcze raz doprawiamy. Podajemy według własnego uznania ( grzanki, pestki dyni ). Ja podałam z kleksem ze śmietany, groszkiem ptysiowym i posiekana natką.