Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepisów na zupy kremy jest mnóstwo. Poniżej jeden z naszych ulubionych, krem marchewkowo dyniowy. Przygotowanie zupy może zająć dłuższą chwilę, bo obieranie dyni czasem nie jest łatwą sprawą, ale warto. Otrzymamy bowiem bardzo dobrą, zdrową i sycącą zupę.
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 318
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8662
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2989
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 944
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 318
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8662
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2989
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 944
Składniki
Dynię umyć, obrać, oczyścić z pestek i pokroić w kostkę. Ziemniaki i marchewki obrać, pokroić w kostkę. Warzywa zalać bulionem – powinno go być tyle, by przykrył warzywa, uzyskamy wtedy idealną konsystencję kremu. Gotować pod przykryciem, aż warzywa będą zupełnie miękkie. Zupę zmiksować na gładko. Doprawić do smaku przyprawami. Zupę podać posypaną natką pietruszki, na przykład z grzankami. Jeśli zupa wychodzi dość gęsta, dodajemy wody lub rosołu do uzyskania odpowiedniej konsystencji.