Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W czym tkwi sekret nienagannej sylwetki Ewy Wachowicz? Z pewnością w lekkich, choć odżywczych zupach. Była Miss Polonia ceni sobie czas, dlatego stawia na dania szybkie i łatwe w przygotowaniu. Zupa krem z dyni według przepisu Ewy Wachowicz to rozgrzewająca i prosta potrawa na obiad lub kolację dla całej rodziny.
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 3846
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 310
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 62
Jesień rozpoczęta, pora na zupę krem z dyni 1,5 litra bulionu, 1 dynia hokk...
Odsłon: 310
Dzisiaj przychodzę do was z przepisem na tradycyjna karnawałową przekąskę ! T...
Odsłon: 797
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 3846
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 310
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 62
Jesień rozpoczęta, pora na zupę krem z dyni 1,5 litra bulionu, 1 dynia hokk...
Odsłon: 310
Dzisiaj przychodzę do was z przepisem na tradycyjna karnawałową przekąskę ! T...
Odsłon: 797
Składniki
Dynię ostrożnie rozkrój i usuń pestki. Odetnij kilogramowy kawałek i obierz ze skóry. Dynię można także uprzednio podpiec w piekarniku, aby łatwiej było wydrążyć miąższ i pozbyć się skórki.
W garnku, w którym będzie gotowała się zupa, rozgrzej łyżkę masła. Po chwili wrzuć obraną i drobno posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodaj pokrojoną w kostkę dynię i zalej bulionem. Gotuj około 30 minut, po czym zmiksuj. Dopraw zupę solą, czarnym pieprzem i gałką muszkatołową. Na koniec wlej do wywaru zahartowaną śmietanę, wymieszaj i zagotuj.
Wylewaj zupę do talerzy, udekoruj podprażonymi na suchej patelni pestkami i suszonymi ziołami. Ewa Wachowicz proponuje zwieńczenie zupy także kilkoma kroplami oleju z pestek dyni, który ma lekko orzechowy smak i świetnie podkręca smak potrawy. Źródło: ewawachowicz.pl